Xixón, 6 may (EFE).- L’alcaldesa de Xixón, Ana González, afirmó qu’una de les grandes reflexones que punxo sobro la mesa la pandemia de coronavirus foi la importancia del consumu de la producción agrícola y ganadera de cercanía y apostó por impulsar el sector agroalimentario asturianu.Asina lo afirmó mientres la III Xornada del Sector Agroalimentario n’Asturies, onde abogó por potenciar el sector primariu, una y bones l’alimentación “puede ser unu de los grandes sectores económicos de la rexón” que, amás, trai beneficios medioambientales.L’alcaldesa indicó que’l sector agroalimentario empieza na producción, pero tamién engloba a la industria de tresformamientu y distribución alimentaria.Al so xuiciu, Asturies tien xuna gran capacidá agrícola y productos d’enorme calidá que llograron xuna enorme identificación y marquen un estilu de vida, pero siempres-y costó dar el saltu nel tresformamientu y distribución.Na so opinión, el sector tien un campu de meyora bien importante y les alministraciones tienen que tar abargana p’ayudar.Según señaló, el Gobiernu autonómicu ta trabayando bien intensamente pa profesionalizar el sector primariu y asitialo nel consumu porque ye bien importante que los productos asturianos sían la primer referencia a la de consumir al marxe de la esportación.»Lo que comemos y cómo lo comemos forma parte del nuesu patrimoniu nel sentíu más fondu del términu», afirmó la rexidora, quien consideró que’l paisaxe y el calter tán modelaos pola hestoria y polos actos alimentarios, que tienen de tener más pesu nel futuru de la economía.Pela so parte, la directora de l’Axencia d’Información y Control Alimentarios (AICA) Gema Hernández, quien afirmó qu’anguaño quedó patente lo «esencial» que ye esta actividá, un sector ricu ya importante pero «bien vulnerable», sobremanera nos sos primeros eslabones.La directora, punxo en valor el llabor de l’Axencia calidable alimentaria creada pa dotar de mayor tresparencia a les relaciones comerciales.