Saltar al contenido
Portada » Últimas Noticias » Xixón Turismu refuerza’l turismu gastronómicu en sofitu a la hostelería local

Xixón Turismu refuerza’l turismu gastronómicu en sofitu a la hostelería local

Xixón Turismu empecipia’l branu de 2021 reforzando la so estratexa d’ufiertar esperiencies de “turismu slow”, para llograr la identificación de los sos visitantes cola ciudá y cola so población. Nesti casu, al traviés de la gastronomía y de los sos productos d’escelente calidá y de “kilómetru 0”.

Na tarde d’ayeri, 24 de xunu, Santos Tejón, Conceyal de Turismu, y Daniel Martínez, director de Xixón Turismu, presentaron en Madrid, al pie de Ángel Lorenzo, presidente de la xunta local de OTEA Xixón, y a numberosos hosteleros xixoneses, el certame “Xixón Guapu”, acción gastronómica entamada pel área gastronómica de Nortegráfico. Coles mesmes, Daniel Martínez, presentó esta mesma mañana, xuntu al Presidente de OTEA, José Luis Álvarez Almeida, les xornaes “Xixón Sabe a Mar”, que tamién pon en valor la escelente materia primo del Mar Cantábricu como protagonista.

Presentación de Xixón Guapu y Xixón sabe a mar:
Esti tipu d’eventos gastronómicos dexa l’acercamientu directu al productu local, la cultura y l’hospitalidá del destín al traviés de la degustación de la ufierta gastronómica. Coles mesmes, la cohesión públicu-privada ye indispensable pa fomentar esti segmentu y el so transversalidad al traviés d’esperiencies úniques, onde la sostenibilidá y la puesta n’escena de productos KM 0 convirtiéronse nes pilastres del ésitu.

El bon desenvolvimientu del turismu gastronómicu potencia la cultura colaborativa ente los distintos axentes socioeconómicos del sector, según la cohesión y l’implicación social. Búscase d’esta miente empobinar la ciudá escontra l’esfrute d’esperiencies gastronómiques auténtiques y úniques, fomentando daqué inherente a Xixón/Xixón ya irrepetible en nengún otru destín.

“Xixón Guapu”

El certame convida a los visitantes qu’esfruten de la esperiencia gastronómica dando a conocer el recetario tradicional xixonés y un productu de llarga tradición en xunetu y agostu. La costera del bonitu ye una tradición pesquera, culinaria y social bien enraigonada en Xixón, a la que munchos consideren capital bonitera d’España. Xixón Guapu reivindica esti legáu, dándo-y un impulsu al traviés d’una marca unificada con connotaciones gastronómiques y turístiques.

“XIXÓN sabe a mar”

La otra cita gastronóica del branu, “Xixón Sabe a Mar”, celebra anguaño la so quinta edición. Les xornaes tán entamaes por OTEA y van celebrase del 22 de xunu al 23 de xunetu. Por aciu la so celebración, el certame busca potenciar la parte gastronómica de la Fiesta de San Pedro que se basa nel usu d’ingredientes rellacionaos col mundu de la mar salvaguardando asina parte del orixe d’esta festividá patronal.