El Conceyu de Xixón celebra’l Día de l’Agua con una esposición sobro la buelga hídrica, entamada pola Empresa Municipal d’Agües cola collaboración de la conceyalía de Mediu Ambiente.
L’oxetivu d’esta amuesa, proxectada pol diseñador asturianu Juan Jareño ya inaugurada güei, ye dar a conocer y espublizar la importancia d’esti conceutu que mide’l volume total d’agua utilizada pa producir bienes y servicios. Nesi sentíu, el conteníu espositivo va de la mano del lema escoyíu por Naciones Xuníes pa esti día, Valoremos l’agua.
La buelga hídrica foi definida nel añu 2002 pol profesor de la universidá holandesa de Twente, Arjen Hoekstra, y se conceptualiza como xuna buelga ecolóxica tan importante como lo ye la de carbonu. Cifrar en 6700 llitros per persona y día n’España. Amás, pa producir un quilu de carne son necesarios 15.415 llitros d’agua, 214 llitros pa un quilu de tomate; a última hora, tolo que se consume tien impactu na agua.
La esposición, que puede visitase hasta’l 4 d’abril nel Centru de Cultura Antiguu Institutu, diba ser inaugurada’l 14 de marzu de 2020 pero’l so conteníu, por cuenta de la pandemia, guardóse tou anguaño. A partir de mañana, tamién podrá aportase a la mesma de forma virtual al traviés del portal de la EMA de la páxina web municipal.